Cisco SPA/ATA datum en tijd instellingen

Cisco SPA/ATA datum en tijd instellingen

door admin » 13 mei 2016, 14:50

Cisco toestellen worden vaak standaard geleverd op Amerikaanse instellingen. Dit kan kan soms problemen opleveren met de instellingen van datum en/of tijd.

Om dit te correct in te stellen moet u eerst surfen naar het IP adres van het toestel. Zorg ervoor dat u ingelogd bent als "admin" en dat u in de "advanced" instellingen zit. Deze instellingen kan u vinden rechtsbovenaan het scherm van de Cisco webinterface.

Tijdserver instellen:
Ga nu naar het kopje “System” en zoek daar naar de optie “Primary NTP Server”. Vul daar het volgende adres in: pool.ntp.org. Druk op "Submit All Changes" om deze instellingen op te slaan.

Afbeelding

Winter/zomertijd configureren:
De Cisco kent standaard geen winter/zomertijd. Deze kan u zelf eenmalig configureren zodat het toestel dit in de toekomst zelf oppakt.

Ga naar "Regional" en vervolgens naar "Time Zone". Configureer de Timezone op "GMT +01.00" en ga vervolgens naar “Dayight Saving Time Rule” en vul daar de volgende regel in:
start=3/-1/7/02:0:0;end=10/-1/7/02:0:0;save=1

Ga dan nog naar “Locale” en configureer daar “nl-NL”. Druk nu op “Submit All Changes” en de Cisco zal nu zelf winter- en zomertijd herkennen en verwerken.

Afbeelding

Nederlands Formaat:
Ga naar "User" en zoek vervolgens naar "Date Format", deze configureert u op "day/month"
. Zoek vervolgens naar de optie “Time Format” en en configureer deze instellingen naar “24hr”. Druk op “Submit All Changes”. De toestel tijden staan nu op Nederlands formaat ingesteld.
Site Admin
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 04 mei 2016, 07:05

cron