Pagina 1 van 1

Cisco SPA/ATA datum en tijd instellingen

BerichtGeplaatst: 13 mei 2016, 14:50
door admin
Cisco toestellen worden vaak standaard geleverd op Amerikaanse instellingen. Dit kan kan soms problemen opleveren met de instellingen van datum en/of tijd.

Om dit te correct in te stellen moet u eerst surfen naar het IP adres van het toestel. Zorg ervoor dat u ingelogd bent als "admin" en dat u in de "advanced" instellingen zit. Deze instellingen kan u vinden rechtsbovenaan het scherm van de Cisco webinterface.

Tijdserver instellen:
Ga nu naar het kopje “System” en zoek daar naar de optie “Primary NTP Server”. Vul daar het volgende adres in: pool.ntp.org. Druk op "Submit All Changes" om deze instellingen op te slaan.

Afbeelding

Winter/zomertijd configureren:
De Cisco kent standaard geen winter/zomertijd. Deze kan u zelf eenmalig configureren zodat het toestel dit in de toekomst zelf oppakt.

Ga naar "Regional" en vervolgens naar "Time Zone". Configureer de Timezone op "GMT +01.00" en ga vervolgens naar “Dayight Saving Time Rule” en vul daar de volgende regel in:
start=3/-1/7/02:0:0;end=10/-1/7/02:0:0;save=1

Ga dan nog naar “Locale” en configureer daar “nl-NL”. Druk nu op “Submit All Changes” en de Cisco zal nu zelf winter- en zomertijd herkennen en verwerken.

Afbeelding

Nederlands Formaat:
Ga naar "User" en zoek vervolgens naar "Date Format", deze configureert u op "day/month"
. Zoek vervolgens naar de optie “Time Format” en en configureer deze instellingen naar “24hr”. Druk op “Submit All Changes”. De toestel tijden staan nu op Nederlands formaat ingesteld.